Aerial View of a Drone

Internet mreže i servisi

Umrežavanje i bezbednost

Izgradnja brzih, pouzdanih i sigurnih računarskih mreža je od ključne važnosti za funkcionisanje kompanija, organizacija i država.

 

Lokalne računarske mreže LAN-ovi su obavezna i osnovna infrastruktura u izgradnji objekata, na koju se oslanjaju svi ostali sistemi, počev od automatskog upravljanja do sigurnosnih kamera, kontrole pristupa itd. Takođe, predstavljaju osnovni i nezamenljivi resurs za rad preduzeća, za koje se očekuje da radi bez prekida, jer svaki prekid znači gubitak radnog vremena i smanjeni prihod, veće troškove i narušenu korisničku uslugu.

Današnje poslovanje zahteva podjednako, rad zaposlenih unutar kompanije i izvan nje, putem daljinskog pristupa. Prednosti povezivanja lokacija kompanije putem Interneta mogu se poremetiti sajber napadima, a odliv vitalnih informacija može imati nesagledive posledice. Svi su izloženi sajber napadima, koji, iz dana u dan predstavljaju sve veću pretnju i opasnost. Svakodnevno se srećemo sa neželjenom poštom, često sa hakerskim napadima, a nije retkost da vitalni sistemi, pa čak i čitave države budu napadnuti i ugroženi organizovanim sajber napadima. Industrijska špijunaža, konkurencija u poslu i na projektima nastoji da pribavi podatke na sve načine koji donose prednost i kažu da su najteže one krađe podataka za koje nismo ni svesni da su se dogodile ili da su u toku.

Da bi se izgradila optimalna i sigurna računarska mreža, potrebno je puno iskustva i znanja koje mi imamo, jer smo izgradili neke od najvećih i najzahtevnijih privatnih računarskih mreža. Jednako važno je i održavanje mreža i infrastrukture tokom životnog veka rada opreme, za šta smo posebno posvećeni i obučeni za primenu profesionalnog upravljanja projektima i metodologijama, koje smo preneli od najvećih domaćih i multinacionalnih kompanija u kojima smo radili.

Digitalna transformacija

Internet je svuda oko nas, postao je, ne samo revolucionarna tehnologija s kraja dvadesetog veka, već́ i standard u načinu poslovanja i pružanju usluga, kao i u obrazovanju, zdravstvu, državnim institucijama itd. Internetom su granice poslovanja izbrisane, stekli smo priliku da prodajemo i pružamo usluge širom sveta, ali smo istovremeno dobili konkurenciju od globalnih i mnogo većih kompanija u našem dvorištu.

 

Ulaganje i izgradnja internet mreža i usluga postalo je pitanje preživljavanja bilo koje organizacije, kompanije, banke, bolnice, grada ili države. Kao i svaka izgradnja ili upotreba, internet projekat ima svoje troškove i rokove, kao i vreme eksploatacije. U većini slučajeva IT ili internet projekti ne donose planiranu i željenu dobit i povraćaj ulaganja. Pobednici ove trke su samo oni koji ulažu ili mnogo više od drugih, ili pre drugih, ali u prave stvari, odnosno tehnologiju, u pravo vreme i na pravom mestu, odnosno na pravom tržištu. Stoga je za uspešnu digitalnu transformaciju potrebno istovremeno znati i tehnologiju i biznis.

Pomažemo vam da identifikujete svoj nivo interneta na globalnom nivou i u svom okruženju, da istaknemo ključne resurse i snage, kao i kritična mesta u poslu, i primenimo pravi pristup digitalne transformacije optimalan za vašu organizaciju, bilo da gradite sopstvenu mrežu i razvijate svoju uslugu. ili aplikacija za iznajmljivanje usluga u oblaku ili za kombinovanje dva pristupa.